Csalás terjed üzenetben, NEM kérünk adatmódosítást, visszaigazolást, megerősítést, stb. vevőinktől. Ha gyanú támad, kérem vegye fel felünk a kapcsolatot, mielőtt az üzenetben levő linkre kattint.

Ingyenes szállítás 25 000Ft felett.

Kérdése van? +36209472179
                H-P: 8-17h-ig

Blog

THCV

THCV

Tetrahidrocannabivarina (THCV) - A kannabinoid egyedi hatásokkal és előnyökkel

 

 

Tetrahidrocannabivarina (THCV) - A kannabinoid egyedi hatásokkal és előnyökkel

A tetrahidrocannabivarina (THCV) egy kannabinoid, amely megtalálható a kannabisznövényekben. Strukturálisan hasonlít a tetrahidrokannabinolhoz (THC), a kannabisz pszichoaktív vegyületéhez, de megkülönböztetett hatásokkal és tulajdonságokkal rendelkezik. A THCV-t vizsgálják annak potenciális orvosi és terápiás alkalmazásai, valamint hatásai miatt az endokannabinoid rendszerre és az általános egészségre. Az alábbiakban egy rövid áttekintés a THCV-ről, mit érdemes tudni róla: 

 

  1. Kémiai Szerkezet és Tulajdonságok:

A THCV hasonló molekuláris szerkezettel rendelkezik, mint a THC, de néhány különbség miatt eltérő hatásokat vált ki. Pszichoaktív, de hatásai változhatnak a dózis és az egyéni tolerancia függvényében.

 

  1. Hatások és Potenciális Orvosi Felhasználások1:

A THCV hatásait még mindig vizsgálják, de néhány lehetséges orvosi alkalmazás:

 

Étvágycsökkentés: Néhány tanulmány szerint a THCV lehet étvágycsökkentő, ami potenciálisan hasznos lehet az elhízás és a kapcsolódó anyagcserebetegségek kezelésében.

Cukorbetegség Kezelés: A THCV lehet szerepe az inzulinérzékenység javításában és a cukorbetegség kezelésében a vércukorszintre gyakorolt ​​lehető hatása miatt.

Idegi Zavarok: Érdeklődés mutatkozik a THCV potenciális alkalmazása iránt olyan idegi rendellenességek kezelésében, mint a Parkinson-kór és az epilepszia, bár további kutatásra van szükség.

Csontegészség: A THCV elősegítheti a csontegészséget a csontképzés és sűrűség befolyásolásával.

Szorongás és PTSD: A THCV lehet szorongáscsökkentő hatású, ami potenciálisan alkalmas lehet a szorongás és a poszttraumás stressz zavar (PTSD) kezelésére.

Várható érzések: A THCV egy pszichoaktív cannabinoid, amikor fogyasztod motiváltnak és energikusnak érezheted magad miközben továbbra is tudsz majd koncentrálni az előtted álló feladatra. A kemény munka közben mégis boldogságot és a az eupfória hatátást tapasztalhatod. 3

THCV ugyancsak ismert mint „super sativa” ami ideális a produktivitás és az energiaszint növelésére.3

 

Vaporizer kedvelőknek fontos észen tartani, hogy a THCV forráspontja  428 °F (220 °C), vagyis célszerű a készüléket magasabb húfokra állítani mintha THC-t párologtatnál benne.

  1. Kutatások és Tanulmányok:

A THCV kutatása folyamatban van, és még sok mindent kell megtudni a hatásairól és potenciális alkalmazásairól. Néhány további olvasnivaló a THCV-ről:

 

PubMed: Tudományos kutatási cikkek tárháza. Keresse meg a "Tetrahydrocannabivarin" kifejezést a releváns tanulmányok és cikkek megtalálásához.

-PubMed

 

Project CBD: A Project CBD információkat nyújt különböző kannabinoidokról és potenciális előnyeikről. Cikkeket és forrásokat találhat a THCV-ről.

-Project CBD

 

Leafly: A Leafly átfogó információkat kínál különböző kannabiszvegyületekről, beleértve a THCV-t. Cikkeket, értékeléseket és oktatóanyagokat találhat itt.

-Leafly

 

Fontos észben tartani, hogy mint minden kannabinoid származékkal kapcsolatos kutatás száma csekélynek tekinthető így a THCV-vel kapcsolatos kutatások száma is igen kevés jelen pillanatban. Ahhoz, hogy teljes mértékben tisztában legyünk minden hatásával hosszú és rövid távon illetve hogy mikor és mikre a legalkalmasabb használni ezt az összetevőt még számos kutatásra van szükség azonban a tudományos világ már most is bizakodó az eredményekkel kapcsolatban.

 

 

1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2697695/

2:https://www.leafly.com/news/cannabis-101/what-is-thcv-and-what-are-the-benefits-of-this-cannabinoid

3: https://herb.co/learn/thcv-benefits-and-effects