Csalás terjed üzenetben, NEM kérünk adatmódosítást, visszaigazolást, megerősítést, stb. vevőinktől. Ha gyanú támad, kérem vegye fel felünk a kapcsolatot, mielőtt az üzenetben levő linkre kattint.

Ingyenes szállítás 25 000Ft felett.

Kérdése van? +36209472179
                H-P: 8-17h-ig

Blog

THCB

THCB

Újabb kanabisz származék, THCB.

Mi az a THC-B?

A THC-B azaz a Tetrahidrokannabutol a delta-9 THC egy homológja mely kis mértékben ugyan de előfordul a növényben is 150 másik kannabinoid mellett melyet már egy 2022-es kutatásban rögzítettek.

A THCB-t gyakran említék még a következő neveken is: nor-THC, Δ9-tetrahydrocannabinol-C4,  Δ9-THC-butyl, Δ9-THC-C4.

A THC-B hatásai még nem teljesen ismertek a tudományos kutatási anyagok hiánya miatt de ismert hogy a delta-9 THC-hez hasonló pszichoaktív hatása van.

 

Kémiai felépítése

A THC-B és a delta-9 THC között a legnagyobb különbség az, hogy a THC-B a butil oldalláncának köszönhetően hatékonyabban kapcsolódik a szervezetben található CB1 receptorokhoz.

THC-B mint feljebb olvasható egy 4 szénatomos butil-oldallánca (C4H9), amely a benzolgyűrű harmadik szénatomjához kapcsolódik.
Ezzel szemben a THC-nek pedig van egy klasszikus 5 szénatomos pentil oldallánca, amely szintén a benzolgyűrű harmadik szénatomjához kapcsolódik. A THCB molekulaképlete C20H28O2.

 

 

A THCB hatásai

A THCB a szervezet endocannabinoid rendszeréhez csatlakozik mely a különböző receptorok és enzymek komplex hálózata amik olyan pszichológiai folyamatokat szabályoznak mint például a hangulatunk, alvás, immun rendszer.

A THCB kannabinoid elsődlegesen a CB1 receptorokra csatlakoznak rá melyek főleg az agyban és a központi idegrendszerben találhatóak és ez a kapcsolódás okozza a pszichoaktív hatást.

2020-ban a Pharmaceuticals folyóirat publikált egy tanulmányt, amely arra utal, hogy a CB1 receptorhoz való erősebb kötődés hasznosnak tűnik neurológiai rendellenességek (epilepszia) esetén, és hogy a THCB görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik.

A felhasználók vallomásai szerint a THCB befolyásolhatja a megismerést és a hangulatot, eufóriát válthat ki, növelheti az energiát és a kreativitást, ellazulás érzését válthatja ki, és enyhítheti a fájdalom tüneteit.

 

Ezeknek a hatásoknak a megerősítéséhez azonban további kutatásokra van szükség.

 

Lehetséges mellékhatások

Az ilyen típusú pszichoaktív anyagok természetesen hordozzák a mellékhatások kockázatát. Más pszichoaktív tulajdonságokkal rendelkező kannabinoidokhoz hasonlóan előfordulhatnak mellékhatások, például:

  • száraz száj
  • A szem vörössége
  • A koordináció károsodása
  • fokozott pulzusszám
  • Memória problémák
  • Szorongás
  • Üldözési mánia
  • Szédülés
  • Letargia

E hatások intenzitása a fogyasztó egészségi állapotától, anyagcseréjétől és érzékenységétől, a dózistól és a fogyasztás módjától függ.